Mediciner till höger och vänster.

Leon får smärtstillande (Alvedon och Ipren) var sjätte timme, och Kåvepenin tre gånger om dagen. Andreas har ungefär samma medicinering, men han sköter den i alla fall på egen hand. ;) Första dagarna fick vi verkligen muta och hota i Leon medicinen, men nu går det jättebra. Han får välja vilken han ska börja med, och han får vatten att dricka emellan sorterna. Nu är det bara på natten som det trasslar lite, vilket ju inte är så konstigt. Inte så kul att bli väckt vid 2-3 tiden på natten och vara tvungen att ta otäck medicin. Men återigen, han är himla duktig. 
 
Andreas har sån tur att han har halsfluss. Det är lite tur för mig, eftersom han är hemma med oss då. ;) Får som vanligt dåligt samvete för att tjejerna är på förskolan och vi andra är hemma, men jag försöker tänka att det blir bäst så nu, för alla. Det hjälper förstås inte fullt ut alls, man ska ju dessutom kunna ta hand om sina egna barn, men ja... Jag antar att det blir bättre sen. Någon dag.
Allmänt | | Kommentera |

O-day.

 
Det gick så himla bra idag! Leon var lugn både vid sövning och uppvaknande. Det första han sa var "Vad gör jag?" när han vaknade. Sötnos, han visste knappt var han var någonstans. Så fick han glass, vi läste om Holger och Sjöräddningen och sen ville han gå upp och åka hem. Två timmar efter att han vaknade ur narkosen så sprang han omkring precis som vanligt här hemma och hade ätit två mackor. Han har inte haft ont (eller sagt något om det i alla fall) och har varit den vanliga härliga ungen som vi är vana att se. Nu ikväll var det lite jobbigt att ta medicinen, men förhoppningsvis går det bättre för varje gång.
 
Själv har jag bråkat lite om en vagn. Vi köpte ju en syskonvagn förra helgen. När vi kom hem med den kände vi att den luktade väldigt starkt av typ cement. Jag har tvättat och sprayat och blötlagt och vädrat och haft mig, och lukten har inte gått bort. Så jag bad säljaren att ta tillbaka vagnen, och först ville hon inte, men sen, efter att ha pratat med konsumentvägledaren så tar hon tillbaka den och betalar tillbaka nästan alla pengar. Men jag tycker sånt här är så himla jobbigt, jag avskyr att bråka om pengar och rätt och fel. Jag börjar darra och mår illa, får ont i magen och vill bara vara tyst. Men jag stod på mig och höll en trevlig ton och hon kommer hit och hämtar vagnen i morgon. Jag kommer inte vara här då, jag orkar inte. Det tar för mycket energi att ens diskutera sånt här, så det blir för mycket att träffa personen sen igen. Jag skrev och frågade i en barnvagnsgrupp på facebook, vad de trodde om den här situationen. Nästan alla sa att jag inte kunde få något tillbaka alls, de länkade till lagtexter som de själva inte förstod och jag blev mer och mer uppgiven. Till slut fick jag ju veta av konsumentrådgivaren att jag hade rätt, och säljaren fick också höra det. Jag har inte pratat skit om säljaren alls, utan bara skrivit om ren fakta. Men så hittade hon tråden och skrev typ "Men så bra att det löste sig då!!!!!". Och då fick jag ont i magen igen. Jag står för vad jag sagt, och jag har inte varit taskig på något vis, men det känns ändå jobbigt. :S

Jag är godtrogen. Och naiv. Och blåögd. Och jag tror gott om alla. Det sätter mig i skiten ibland, och jag är urusel på att sälja och köpa saker privat, jag kan inte pruta och vill alltid skänka bort sakerna för att personen verkar snäll. Jag borde inte göra affärer alls. Och i fortsättningen får nog Andreas ta hand om det. Det tar för mycket kraft för att göra det om och om igen.

Leon kommer vara hemma hela nästa vecka, och jag tror att det kommer bli en prövning för oss båda. Men det är bra för honom att slippa massor av baciller...
 
Han ropar i sömnen, stackaren, så jag ska gå dit och krypa ner.
Allmänt | | 2 kommentarer |

Just det!

Jag slog på stort och köpte ny bh idag. De jag har är sen stenåldern ungefär, och min favorit gick sönder för några veckor sen. Ena bygeln gick bara rakt av, jäkligt märkligt. Den var verkligen älskad, ni vet den från Lindex med brottarrygg och framknäppt? Meeen den finns tydligen inte kvar i deras sortiment... :/ Jag fick således börja leta nytt. Inte så himla lätt! Förr i tiden kunde jag gå in i en butik, plocka på mig en snygg bh i 75b, betala och gå hem. Funkar inte riktigt så nu...

Jag fick fasen ta hjälp av en expedit för att fråga om modellerna, och sen tog jag med mig ett par till provrummet (nej, push-up:erna fick hänga kvar). Fick inte någon att sitta riktigt bra, de var inte så sköna. Men så bestämde jag mig för en som ändå kändes okej. En snygg sak i turkos. Väl hemma kändes det inte helt hundra, så idag bytte jag den. Och, innan jag åkte så drog jag fram måttbandet. Oj! Smart! Det borde jag gjort tidigare. Det visade sig att jag skulle gå upp en kupstorlek, och när jag provade en enligt tabellen så satt den perfekt! Tyvärr fanns det inga modeller i fina färger om man behöver större än 85b, då kunde man välja på vit, svart eller nougat. Jag tog den sistnämnda. 

Jag blev faktiskt förvånad över storleken, jag har aldrig någonsin tyckt att jag har särskilt stora tuttar, så att jag behövde en c-kupa trodde jag inte. Men vad skönt det är att ha en bh i rätt storlek! Dessutom gillar jag verkligen deras system med bh:ar, hittar man en man tycker om så är det bara att komma ihåg modell och storlek. Då passar alla bh:ar, oavsett utförande, spets, vadderat osv. Enkelt!

Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp