Hurra!


ÄNTLIGEN är Leon nästan-frisk igen! I torsdags åkte jag till jobbet på morgonen, för att skriva papper med chefen och sånt, när jag åkte hemifrån hade Leon 36.7 i temp! Underbart! Vid lunch mådde han fortfarande tipptopp, det fick jag sms om innan jag åkte hemåt igen. När jag väl var hemma så vaknade Leon (och Andreas) och jag tyckte ungen kändes lite varm igen. Fram med örontermometern, som naturligtvis visade på 39 grader... En rektal-temp gav beskedet 39.9 och han fick en Ipren igen, och jag ringde vårdcentralen. Sköterskan jag fick prata med tyckte absolut att vi skulle kolla upp honom och gjorde ett undantag från reglerna och bokade in oss till husläkarjouren senare på eftermiddagen. Iprenen gjorde sitt jobb, Leon var hyfsat pigg och nöjd, och framför allt svalare. Sköterskan tog en ny crp som visade på 98, den hade alltså sjunkit från 113 i måndags = inte så jäkla stor skillnad. Läkaren tittade och klämde på Leon (som skrek och vrålade för full hals så han blev svettig på näsan) och skrev ut Kåvepenin mot öroninflammation. Nu äter han fyra tabletter tre gånger om dagen, och än så länge är han superduktig! Vi krossar dem och blandar med lite yoghurt, och även om han inte är skitnöjd så äter han upp allt utan att klaga. Fina lilla unge. Den stora skillnaden är att han faktiskt äter nu igen. På tiden, blöjorna börjar sitta lite slappt. :)

Idag har vi haft besök, Pernilla och Tobbe kom över på lunch. Pernilla hade lilla Irma med sig också, hon är ungefär jämngammal med Leon. Tyvärr kunde de inte stanna så länge, tjejerna skulle åka båt. Tobbe hängde kvar ett tag till, trevligt att äntligen orka med lite socialt umgänge också!

I onsdags var vi inne och tittade till småkorvarna, de mår jättebra, lika mycket fostervatten båda två, den ena väger 1039 gram och den andra 1052. Den tyngre av dem har lagt sig tillrätta med huvudet neråt och har bökat sig ner ganska långt, och förhoppningsvis får hen inte för sig att vända sig något mer, utan ligger kvar. Den andra har däremot vänt sig helt och ligger med rumpan neråt och huvudet strax under mina revben på vänster sida. Antagligen var det den vändningen som raserade min mage i måndag. Båda ligger dock och putar med rumporna åt varsitt håll, långt ut mot min midja till liksom. Så jag får faktiskt många kommentarer om att magen inte är så stor som andra tror, enligt sf-måttet är jag nu lika stor som i vecka 34 med Leon, och jag är i vecka 28 nu. Fast jag tycker magen är mera "full" nu än förra gången, vilket kanske inte är så konstigt förresten... ;)

(Alldeles nyss skulle jag luta mig framåt för att ställa datorn på soffbordet, då var det en liten rumpa som tog emot på högersidan. :D)

Så tvillingarna mår bra, däremot fick jag ännu lite mer skäll av barnmorskan, hon tyckte inte om att jag gått ner ett kilo igen. Svärmor påstår att jag kommer se ut som ett sugrör efter förlossningen (med en påse på magen vill jag tillägga) och tjatar på Andreas att han måste se till att jag äter mer. Men jag äter allt jag kan, så ofta det går. Och jag försöker verkligen inte hålla igen på några kalorier eller något annat, utan äter det jag känner för just då, men problemet är att jag inte är sugen på något, jag är inte sugen på att äta, och äter jag något jag inte är sugen på så växer varje tugga i munnen. I-landsproblem enligt vissa, men jag vet ju att jag måste få i mig mera mat än vad jag får i nuläget. Och jag behöver vila mera. Funderar på om jag ska se till att börja göra smoothies och dricka, det är ju rätt lätt att få i sig. Men jag behöver bra recept. Har ni några? Dela med er! ;)

Det har varit tufft den här veckan med Leon som varit sjuk, det är svårare att vila då. På måndag får han åka till förskolan, men han får en kortare dag än vanligt. Jag lämnar lite senare och hämtar lite tidigare, och sen är det ju ledigt på tisdag.

Mitt lilla troll... Han sover så oroligt, drömmer mardrömmar och behöver oss nära konstant. Han ska få en ny säng så snart vi kan, och då ska vi jobba på att han kan somna på egen hand i sin säng, för som bekant så vill man ju vakna som man somnat. Inga skrikmetoder här inte, bara jobba på att han känner sig trygg och bekväm i sin säng, vi kan sitta bredvid tills han nästan somnat, så går vi sen, han får fortsätta ha sin napp och sin kanin eller något ändå. Också ska han få flytta in i sitt eget rum igen, när han är redo. För även om vi skulle kunna böka ner oss alla fem i vår säng sen så är det onödigt att Leon ska vakna så snart någon av tvillingarna vill ha mat. Dessutom vill jag gärna ha lite mer plats. ;) Men vi får se, självklart är han välkommen till vår säng på nätterna ändå om han vill.
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp