Förtal och pedofili.

 
På familjeliv.se kommer det då och då upp trådar om att man vill hänga ut pedofiler, varna andra föräldrar, förskolan, grannar och fan och hans moster. Naturligtvis vill jag veta om någon av personalen på förskolan är pedofil till exempel, men jag är rätt säker på att denna person inte blir långvarig på jobbet ändå. Om någon av grannarna är pedofil kan jag inte göra så mycket, jag kommer inte tillåta att personen i fråga har kontakt med mitt barn, hen skulle ju inte direkt få sitta barnvakt, men jag kommer knappast kräva att personen flyttar. Och framför allt, pedofili är en läggning, det är inte brottsligt i sig. Men i alla fall.
 
Det folk inte förstår är att det inte är okej att hänga ut någon, bara för att "varna" omgivningen. Och även om domar är offentliga uppgifter så får man FORTFARANDE inte kopiera upp och dela ut i brevlådorna. Då kan man nämligen åtalas för förtal. Jo, för förtal är det även om det man säger är sant. Det missar typ alla, de tror att förtal är enbart om man ljuger om någon. Om jag ligger med kreti och pleti och någon sprider ut det i syfte att svartmåla mig, då kan jag anmäla personen för förtal, även om det personen säger är sant.
 
Det är lätt att googla, men i fl's anda så använder folk inte alltid hjärnan eller ens google, utan hänvisar till att "så har jag gjort och det gick jättebra, alltså är det så det fungerar". Idioter.
Allmänt | | En kommentar |

Sjukt.

 
Världens finaste lilla Leon har feber, som fasen. Igår eftermiddag kändes han lite varm, så jag tog tempen för säkerhets skull, eftersom det är så svårt att avgöra på honom. Och visst, 39,3. I morse låg han bara och hängde i soffan, vilket typ aldrig händer, och under dagen har han legat kring 40, och omväxlande varit helt slö och pigg och glad. Lillhjärtat, det tydligaste tecknet att han inte mår bra var att han satt en lång stund med en pepparkaka i handen utan att ens smaka.
 
Jag hoppas han är piggare i morgon, men det är inte så troligt. Han har tjatat hela dagen om att få gå ut, och om han är lite piggare i morgon så tar vi en promenad, jag hämtade hem hans vagn från förskolan idag.
 
 
En trött och hängig liten kille i morse, som sen piggnade till lite och kröp ner hos Ella.
Allmänt | | Kommentera |

Plankan, baby!

 
Jorå. Jag gör ett försök att "komma i form". Så här plankas det, 3 gånger 30 sekunder varje kväll. Hittills har jag hållit på i två dagar, men planen är att fortsätta. Tur att jag har Maria som stöttar och påminner! :)
 
 
 
Och om någon undrar, nej, det där är INTE en nytagen bild. Den är 4,5 år gammal, jag är dessutom smetfull...
Allmänt | | En kommentar |
Upp