Hoppsan!


Nämen, vad är detta? Blogga idag IGEN?! Ja, tydligen. :)

Har sovit helt kasst i natt, mått illa som räv och ingenting har hjälpt. Kissnödig hela tiden också, och när jag väl somnat till så började bebis böka runt så jag vaknade av det. Lilla vän... Påverkades säkert av att jag sprang upp och ner och hade sammandragningar och inte låg still en enda sekund, för att sedan bli helt stilla och faktiskt somna. Det skulle jag också reagera på... :) Det blev ingen frukost i morse, vi drog direkt till barnmorskan, det var dags att lyssna lite på Liten. Hjärtljuden låg på 130, ungefär, och SF-måttet på 35 har jag för mig. Jag själv har stått stilla i vikt de senaste veckorna, till och med gått ner några hekto. Den trenden skulle helst brytas, tyckte bm. Blodtrycket hade sjunkit en aning, men inget alarmerande. Liten ligger för övrigt med huvudet neråt nu, men inte fixerad ännu, såklart.

Är lite rastlös ikväll också, vill göra så mycket, men jag orkar ju inte! Oroar ihjäl mig för framtiden, hur fan ska vi få ihop det? Hur ska jag fixa att vara ensam hemma med ett litet pyre hela dagarna? Jag kommer ha konstant dåligt samvete om jag inte hinner diska, inte hinner tvätta, inte duschar eller städar, vilket brukar resultera i att jag blir på dåligt humör.

Ja, jag vet, jag målar upp värsta skräckscenariot nu, men jag är skiträdd för det. Insåg också att storasyster inte kommer vara föräldraledig då heller, så jag kan inte bara kasta mig i bilen och rymma hem till någon med koll! :S

Nej usch... I morgon är det föräldrautbildning, förhoppningsvis kan det lugna mig lite. Dessutom ska jag nog få tummen ur och börja göra om i sovrummet, så man har något att göra. Spackla och måla över fettfläckarna. Oavsett om vi flyttar eller inte. Behöver göra något.

Fuck it. Jag borde skriva något positivt! Fast inte nu. Nu ska jag försöka sova. Snart.


 

Utan honom, kan jag inte andas.

Allmänt | | 4 kommentarer |

Värme... Mmm...


Jo, egentligen tycker jag om värme. Jag gillar inte att frysa, det är skitjobbigt. Och när det drar kallt, sådär innanför halsduken och nerför nacken... Usch... :S Men den här värmen, den mördar mig långsamt. I tisdags köpte vi en ac, det var nödvändigt. Vi har nämligen cirka 30 grader inomhus, i hallen, det svalaste rummet i lägenheten. Och vi KAN inte få ner temperaturen, hur mycket vi än försöker. Bostadsbolaget tycker att det är något man får leva med. Det tycker inte jag.

Men i vilket fall har vi ac i sovrummet nu. Ja, den låter en massa, och Liten bökar runt som tusan när den är på, jag vet inte om det är ljudet eller kylan som stör, något är det. Fast jag kan inte säga att jag bryr mig om det så himla mycket för tillfället. Om den inte är på blir det bastu i sovrummet på en gång, och då kan jag inte sova alls, så Liten får ta lite oljud och kyla, det går ju över snart!

Vi har gjort oss av med hörnsoffan, by the way. Alldeles strålande! Det tog cirka fem minuter efter att jag lagt ut en liten blänkare på facebook så hörde Ullis av sig och ville ha den. Får se när hon kan hämta den bara. :) Bilen är också så gott som såld (nu håller vi alla tummar som finns att han verkligen vill ha den också!), på tisdag kommer en kille upp från Jönköping och tittar på den. Heja oss!

Liten har fått en säng, och vi har fått en ny sängstomme. Det behövs. Dessutom fick vi fri hemkörning från Ikea, och det tackar vi för! De glömde nämligen lasta våra grejer på torsdagen, som de lovat, så de kom på fredagen i stället, men då får vi tillbaka pengarna, och det spelar ju inte oss någon roll, vilken dag vi får grejerna. Det är ju SEMESTER.

(Sakerna står fortfarande i sina kartonger, vi har inte satt ihop dem än, så ni märker ju hur bråttom det var...)

Jag gissar att mina hormoner vinglar runt i 240 km/h för tillfället, det är skitjobbigt. I normala fall (åtminstone de senaste åren) har jag ju faktiskt varit ganska stabil till humör och välmående, men det har visst gått över. Jäklar, vad jag längtar tills Liten är här! Jag vill ha tillbaka mitt humör och min kropp. Och nej, det är inte så att jag gnäller över att jag blivit större och mer orörlig, utan bara det faktum att det varje dag dyker upp nya krämpor och att jag inte alls känner igen mig längre. Själva kroppshyddan förändras ju självklart, och det är helt okej, men ryggvärken, värken i revbenen, halsbrännan och de svullna benen kunde jag faktiskt klara mig utan. Humörsvängningarna likaså.

Det känns som att jag missar hela livet just nu, allting springer förbi, och jag har inte orken att hänga på. Vi skulle på ö-fest idag, men den här jäkla värmen förstör ju allt. Jag ligger i soffan med fläkten framför mig och mår dåligt bara. Så gråter jag en skvätt, får panik över alla saker vi har, och jag lider när jag ser Andreas. Fan, han är så jävla bra, och jag kan inte på något sätt matcha honom. Det är inte hans fel att hans fru har neurotiska drag, men det går ut över honom.
Fan, vad jag önskar att det var ofarligt att röka med bebis i magen... :S
Allmänt | | Kommentera |
Upp