Jag vet att folk säger att jag inte får kl...

Jag vet att folk säger att jag inte får klaga om Leon sover dåligt någon natt eftersom han sover så bra i övrigt, men det skiter jag i. Nu har han precis somnat efter att ha varit vaken i 1.5 timme, och jag är arg i hela kroppen, vad fan?! Nej, han är naturligtvis inte vaken för att jäklas, men det hjälper inte, för jag är totalt allergisk mot det gnällande ljudet han har för sig i såna situationer och jag blir vansinnig på att det ständigt är någon som tar i mig. Fan!

Allmänt | | En kommentar |

Jaha ja.


Så gick ännu en dag för att aldrig komma åter...

Vi har varit på bvc för att prata mat med bästa Karin, hon tyckte att Leons matvanor är toppen, så där fanns ingen anledning till oro. Och att han inte dricker till maten behövde vi inte heller fundera över, så länge han kissar som vanligt så behöver vi inte truga i honom mera vätska. Lilla fisen, jag kom dock på idag varför han blir så himla hjärtskärande ledsen ibland när han äter, han sväljer helt enkelt för stora tuggor! Klart det gör ont, och går det bra att dricka lite vatten. Dessutom ratade han för första gången en maträtt (som inte jag lagat alltså...), han började äta, grimaserade lite, som vanligt, men efter några tuggor så öppnade han bara munnen så lite han kunde, och då kände jag att jag inte ville tvinga i honom mat som han uppenbarligen inte tycker om. Så ja, han fick frukt puré i stället. ;)

På promenaden till bvc blev det så varmt att jag faktiskt tog av mig jackan, härligt! Jag längtar efter sol och värme! Och apropå det så börjar det bli dags att byta ut den tjocka vinteråkpåsen mot en tunnare, men jag måste nog sy den själv. Måste leta bra mönster bara. Tror att jag faktiskt köper en fin filt att sy av, det verkar lättare än att hitta mönstrad fleece till vettiga priser. :)

Lilla älskade ungen har börjat sova på sidan nu, han verkar sova bäst så, men jag blir ju lite orolig, särskilt som han gärna vill ha kudden mitt uppe i ansiktet. Fast ja, än så länge har han klarat sig, och jag ska ta bort kudden i hans säng så behöver jag inte ens fundera över det.

I dag fick jag ett roligt samtal. Bästa Anna ringde och ville låna mitt hår för ett anställningsprov. Självklart, det blir klipp, färgning och folieslingor. Får se hur det blir, jag vill ju egentligen bli ljusare, så vi får väl se. Jag är glad att jag bara klippte topparna hos frisören i måndags! :D I morgon ska jag hem till henne så hon får kolla igenom håret så hon vet vad hon har att jobba med. Sen får vi se när hon kan göra provet, problemet är ju att jag behöver lite barnvakt till Leon, inte mer än att han har en famn att få vara i och någon som håller ett öga på honom. Troligen så kommer det nämligen vara under dagtid, så Andreas har inte hunnit sluta än. Får se hur jag löser det...

Nåja. Nu är det sängdags, är sjukligt trött. Har inte fått några svar om thyroidea-proven heller, har jag inte fått det i morgon så får jag nog ringa och påminna... Antar att en höjning behövs.

Som sagt. Sängen.
Allmänt | | En kommentar |

Ny, fina vagnen...


I fredags hämtade jag ut den nya vagnen. Åh, lycka! Den var superfin, Leon trivs i den, den är hur lättkörd som helst och väger ju ingenting, att bära den upp och ner för trappan är ingen match. Det enda negativa är att det verkar skitsvårt att få tag i en fotsack till den, och jag tycker att Leon sitter lite väl oskyddat... Åkpåsen funkar ju nu, men vi måste skaffa en lite mindre och tunnare snart, och kanske klä på skruttet lite mera bara. Som det är nu har han bara munkjacka på sig (och mössa förstås) och håller sig varm, men åkpåsen passar inte till vagnen, och jag gissar att det är mer läge för en tunnare åkpåse än för en till tjock och varm. Men som sagt, en fotsack skulle sitta fint, så blåser det inte rakt på honom.

Leons halvårs-besiktning gick perfekt, han var den första bebisen som skrattat när läkaren kollade höftledsluxation. Haha, allting var superkul! Han imponerade genom att åla runt som en tok framåt och stå på alla fyra och gunga. Snart har han fattat det där med att han ska flytta händer och knän samtidigt också. ;)

I måndags skulle vi ju åka till Patricia och hämta vantar, men hon passade på att åka och föda barn i stället, så nu blir det inte bara vanthämtning, utan även lite bebistitt, hoppas jag. När familjen orkar såklart!

Tidig uppstigning i morgon, bilen ska ju lämnas in, och sen ska vi träffa mammorna på stan. Och på onsdag har jag bokat in ett extra besök hos bvc, jag behöver lite input angående Leons ätande. Han äter så himla bra, han äter allt jag ger honom även om han grimaserar lite vid nya saker. Nu räcker det inte med en portion gröt på morgonen längre, han vill ha två, och han slukar allt! En hel burk mat går ner utan problem, och gärna lite frukt efteråt. Det enda jag funderar över är att han inte vill dricka till. Och ger vi honom ersättning så kräks han bara. Välling till natten och frukost går bra, men mer än så vill han inte dricka. Det spelar ingen roll vad vi ger honom, mjölk, vatten, ersättning, välling, fruktjuice... I och för sig mår han kanonbra, så han är inte uttorkad det minsta, men jag börjar ju undra hur länge han kan göra så? Så det ska bli skönt att komma upp och diskutera det.

Pernilla var hit och hälsade på idag, och jag passade på att utnyttja henne som barnvakt och smet in och klippte mig. Anna, min frisör är ju också mammaledig, och det känns väldigt fel att be henne jobba då, men eftersom jag inte klippt mig sen några dagar innan Leon föddes så var det behövligt. :) Så nu är håret äntligen fixat, inte mycket kortare, bara uppfräschat.

Och just nu, dags för sängen. :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp