Tystnad.


Jag vet att jag borde uppdatera här. Det är bara det att när jag försöker så blir det inte bra. Så jag avvaktar...
Allmänt | | Kommentera |

Dopad och klar!


Nu är lille prinsen döpt och klar. Tyvärr var ju inte vädret det bästa, men det var åtminstone uppehåll under själva dopet, solen tittade till och med fram lite! Sara och Tobbe är numera Leons faddrar och allt som allt var vi 21 vuxna och fem barn till middagen. Vi fick tränga ihop oss inomhus, men det funkade det också. Kusin Lisa tog en hel bunt med bilder, men jag har inte hunnit lägga över dem till datorn ännu. Däremot fick vi en fin bild dagen efter. Vi gick en promenad med hunden, hela familjen. Det funkar ju inte med vagn därute på stigarna, och vi hade varken sjal eller sele med oss, så vi hjälptes åt att bära Leon. Morfar (pappa) tog över halvvägs och Leon somnade som en stock nästan direkt.Mysigt!

Vi har tagit med oss vagnen ut för att han ska kunna sova även när vi är utomhus, så man inte blir låst uppe vid huset bara för att han har somnat. Det är skönt att kunna vara nere vid sjön och ha honom med sig, känns inte helt bra att han ska ligga ensam i huset och sova. Men att släpa på vagnen fram och tillbaka ger en del extra packning ju, så vi pratade om att kanske köpa en gammal vagn och förvara där? Bara som sovvagn, eftersom det är ganska hopplöst att försöka köra vagn på stigarna. Mamma skulle ta med bärstolen ut nästa gång hon åker ut, då kan man ju lätt ta en promenad med Leon på ryggen.

Ja, förresten, jag gjorde MRT i onsdags, och det gick bra. Hon får ju egentligen inte säga så mycket, men hon sa att jag inte skulle oroa mig. ;) Farmor var barnvakt åt Leon under tiden, de gick en sväng på stan. Jag var till läkaren igen på eftermiddagen, hade fått en massa utslag på händerna som jag ville kolla upp. Läkaren påstod att det var svinkoppor och skrev ut en antibiotikasalva som jag skulle stryka på i fem dagar. Men jag var lite skeptisk, det smittar ju ganska rejält, även om det verkar finnas varianter som inte smittar lika mycket. Varken Leon eller Andreas har ju fått något, och jag har haft det sen i påskas, till och från. Det har inte blivit bra med salvan, så jag var nere idag igen och den här läkaren sa att det är eksem, det känns mer rimligt. Nu fick jag en kortisonsalva som jag ska använda i tre veckor, får se om det blir bättre. :)

Den 24:e ska jag till neurologen på Danderyd, får se vad som händer sen.

Idag sålde vi bilen! Eller, nej, den är inte såld ännu, men killen som var här och tittade på den igår ringde idag och ville köpa den. Så på onsdag blir vi av med den, och det ska bli så himla skönt! Han prutade bara några tusen, vilket vi hade räknat med, dels för att torkaren i bak måste rengöras alternativt bytas ut och dels för att vi lagt ut den med "prutmån". Det känns så himla bra! Och det känns inte ens som att det är bråttom med att skaffa en annan bil heller, vi använder den ju inte så himla ofta. Det är bara en massa pengar "i onödan". Missförstå mig rätt, jag är väldigt tacksam för att vi har tillgång till bil, det är bekvämt och bra, och jag känner mig låst utan bil. Men just volvon har varit relativt dyr, med tanke på hur lite vi använder den. Då har vi hellre en billigare bil som vi med gott samvete kan låta stå de flesta dagarna utan att tänka på vad den kostar oss.

Det går bra nu! Vi har ju varit på RB om värmen i lägenheten. Det blir ju sanslöst varmt här på sommaren, och förra sommaren var det över 30 grader i flera veckor, uppmätt på det svalaste stället i lägenheten, med RB's egen termometer. Nu när vi har Leon är det mer känsligt, så vi var ute i god tid, och hade pratat med kommunen innan också, och de kunde hjälpa oss ligga på RB om det skulle bli problem. Till vår stora förvåning så var RB väldigt tillmötesgående och vi ska faktiskt bli erbjudna en annan lägenhet! Härligt! Inte dit vi vill, och förmodligen inte billigare heller, men å andra sidan så får vi förhoppningsvis behålla våra köpoäng, vilket gör att vi kan söka ny lägenhet precis som vi gjort tidigare. Åh, det går bra nu! :D

Det är dags att gå och lägga sig nu, sov så gott, vänner!
Allmänt | | 2 kommentarer |

Suck!


Att man kan bli så jäkla irriterad av att bara läsa, det är ju sanslöst. Men ja...

Vi tog en spontan tripp hem till mamma för att bli bjudna på middag. Andreas hade bakat en äppelpaj och kokat egen vaniljsås som vi tog med som muta. ;)

Vi har planerat för dopet lite till, det skulle ju verkligen bara vara de absolut närmaste, min familj, Andreas familj och sådär. Men ja, vi får nog räkna med fika till 30-40 personer sa mamma... Middagen blir i alla fall mindre, det blir "bara" 19 vuxna och 5 barn... Men grillat funkar till många. :) En del har undrat varför vi väntat så länge med att döpa honom, men det är ju för att vi ville döpa honom på bryggan ute på ön, och det är inte så lämpligt mitt i vintern. Och av den anledningen blir det en liten tillställning, det funkar inte rent praktiskt med massor av folk. Så jag hoppas ingen känner sig förbisedd för att ni inte är bjudna. ;)

Jag har talat om för jobbet att jag inte kommer tillbaka i höst, utan att jag är hemma till januari i stället. Ska se till att vi får plats för skruttet på förskola bara. Känns faktiskt skönt, jag fick fasen ont i magen av att hälsa på. Så vill jag inte ha det, men om jag börjar i januari har det kanske stabiliserat sig lite. Jag vill ha ett stabilt ställe att komma till, där man kan koncentrera sig på sitt jobb i stället för att jobba livet ur sig för att få de personliga relationerna att fungera.

Nåja. I morgon är det babyrytmik, känns jäkligt skönt att ha något inplanerat, har varit tråkväder ju så man inte velat gå ut ens. Men när något är planerat så går dagen fortare. Leon tycker att det är morgon klockan halv sju. Det tycker inte jag, och då blir dagen jättelång. Men som sagt, med något inplanerat går det bra ändå. :)
Allmänt | | 4 kommentarer |
Upp