Påsk.


Påsken har kommit och gått. Vi var ute på ön och firade med hela familjen utom lillasyster som i vanlig ordning jobbade. Soligt och fint väder, god mat och allt det där som hör till. Inget mer att tillägga.

Jag har slut på ork. Men i morgon ska vi lämna in bilen och få den lagad (vänster hjullager i fram och båda bromsskivorna fram måste bytas) och sen iväg på mamma-fika. Dessutom fyller Andreas år så det ska firas! Föräldrarna och lillebror var här idag och fikade, så det blir bara vi i morgon. Lite skönt ändå.Äsch. Jag orkar inte.
Allmänt | | Kommentera |

Mycket nu...


Dålig med uppdateringarna här, det händer en del. Jag är fortfarande sjukt trött, tog bussen hem från stationen häromdagen, och då hade jag bara promenerat hemifrån, till sjukhuset och sen till biblioteket. Ingen lång promenad alltså, men jag blev helt slut. Detta resulterar i att jag inte orkar med kören, inte syjuntan ingenting. Och det suger förstås. Häromdagen orkade jag inte ens med att lyfta Leon, han fick krypa själv ut i köket, planen var att jag skulle mata honom på golvet, men Andreas kom hem och tog över i stället. Det blir lite bättre när jag får sova, men inte helt bra. Så det tar på krafterna att hålla masken.

Leon vaknar tre gånger per natt för att äta. Det är halvjobbigt, men överkomligt. Andreas och jag kom överens om att ta varannan natt, alltså gå upp och göra välling, mata och söva om. Efter två nätter så kan jag säga att jag tycker det fungerar jättebra. Får se om det håller i sig.

Har haft en skön dag idag dock, läkarbesök i morse som visserligen inte var någon jättehöjdare (förklarar mer sen, ni vet var) men sen var det babyrytmik och efter det gick vi en sväng på stan, tog en fika och sen några vändor till. Jag är på jakt efter ett par överdragsbyxor till Leon, jag vill att han ska kunna krypa lite i gräset utan att bli blöt och kall. Men det verkar vara fel årstid och fel storlek på barn för sånt. Hittade dock ett par på Åhléns, ska fundera över om det är värt 299:- för ett par brallor han kan ha några månader... Handlade på eftermiddagen, men jäklar vad med folk det var på Flygis! Vi bestämde att det nog skulle räcka med lite mat för kvällen och frukost i morgon, vi kan handla under morgondagen i stället.


Ska diska ur några flaskor till lille herrn så han kan få välling om en stund. Är det förresten någon som vet om det är okej att ge välling tre gånger på natten, samt gröt till frukost och en flaska välling innan sänggåendet på kvällen? Jag vet att man inte ska ge välling eller gröt fler än tre gånger per dygn, men som jag förstått det så är det främst för att vällingen/gröten inte ska konkurrera ut den andra maten? Vi ska till bvc på onsdag, och Karin är superbra så hon lär ge mig ett bra svar. Har funderat på om man ska byta ut vällingen på natten mot ersättning, men han kräks ju så jäkligt av den, och det är det inte värt. Ska man då plocka upp ungen, tvätta av honom, byta pyjamas och sängkläder, bara för att han inte ska ha välling? Äsch, det är lite krångligt... Om någon har bra tips så är ni välkomna att dela med er! Han vill inte somna om utan välling, så han är hungrig. Försöker dra ner på mängden, men jag vill inte låta min skrutt sova hungrig heller...


Nej. Mot diskbaljan!
Allmänt | | Kommentera |

Saker och ting klarnar.


Läkaren ringde äntligen! Eller ja, hon ringde i början av veckan. Tsh låg på 4.8, det ska ligga under 4 för att vara optimalt, men sist låg det på 20, så det hade sjunkit rejält. T4 låg i det nedre intervallet, men helt okej, så i samråd höjde vi Levaxindosen till 100 microgram per dag, så får vi se vad som händer. Alp-provet var också bra, det hade sjunkit igen, vilket gör att jag inte behöver oroa mig för det i nuläget. Däremot var blodvärdet och ferritinvärdet åt skogen, så nu ska jag utredas för anemi. Förmodligen är det brist på vitamin b12, i alla fall vad jag googlat mig till, och det skulle förklara illamåendet och matledan, och den usla konditionen. Jag kan för sjutton inte ens gå och prata samtidigt utan att bli flåsig, och SÅ dålig kondition har jag inte. Jag är ju ute och går i ganska snabb takt nästan varenda dag, så jag tycker ju att jag borde ha fått bättre kondition, snarare än sämre. Men ja, jag ska lämna nya prover nästa vecka, och sen ska jag få träffa nästa läkare. Margareth är superbra, men hon har inte tid, så jag får träffa hennes kollega. Vore i alla fall skönt att få det här ur världen så jag kan få tillbaka lite ork.

Och apropå sjukdomar och sånt... Andreas har varit hemma sen i onsdags, förkyld och feber. Leon är lite snorig och jag har sovit nästan hela dagen, känner mig helt sänkt. Hade lite feber i onsdags kväll men inget mer efter det. Andreas mår bättre idag, så jag hoppas vi är pigga och glada till nästa vecka. Leon är troligtvis överkänslig mot tomat, det är förstås därför han gråter när han får mat ibland. Han gillar ju allt med tomat i, det spelar ingen roll vad vi serverar, så länge det innehåller tomat, ungefär. Men han gråter och skriker och vill ha nappen, vill dricka vatten, vill komma upp i famnen... Dock inte när han får gröt eller fruktpuré eller något utan tomat, så det är klart det är det han inte tål. Det kliar ju förstås i munnen på honom, det var likadant när jag var liten. Andreas var överkänslig mot allt som var rött när han var liten, så jag är inte så förvånad. Nu utesluter vi tomat i några veckor och får se vad som händer. Han har fått prickar på ryggen också, men jag undrar om det kanske kan bero på vårt täcke, med dun i. Vi ska byta det så får vi se om det hjälper, annars blir det vidare utredning.

Igår kom mamma och pappa på middag, mamma var här tidigare och köpte en symaskin till mig. Som jag längtat! Nu kan jag äntligen göra alla de där grejerna jag så länge velat! Sen följde hon med till prästen för dopsamtal och sen kom pappa hit och vi åt middag hela högen. Härligt! Vi var hundvakter under dagen, eftersom pappa skulle på sammanträde hela dagen och mamma jobbade ju och skulle på kurs efteråt. Eller ja, det var Andreas som fick vara hundvakt, eftersom jag skulle på mamma-lunch hos Madde och hennes Bastian. :) Trevligt som sjutton!

I morgon ska jag försöka orka mig ner på stan och hjälpa lillebror hitta en outfit, tema rockabilly! :)
Allmänt | | En kommentar |
Upp