Lucia.



För att uppmärksamma luciadagen så fick Leon på sig en pepparkaksdräkt idag, men tillhörande huvudbonad. Behöver jag ens säga att han nog var det sötaste jag sett? Innan han föddes så tänkte jag alltid att jag minsann inte skulle hålla på och klä ut mina ungar. Men vaffan, om några år kommer han ju vägra vara pepparkaka, så jag får passa på medan han inte kan protestera! :D Till mitt försvar ska sägas att dräkten är i velour och ser ut som en pyjamas i modellen, mjuk och skön, och mössan gick ner över öronen. ;)

Vår finaste lilla pepparkaka.


Vi tog en sväng på Öppna Förskolan först, men gick efter nån timme då vi skulle till bvc. Varken vägning eller mätning, det var bara ett samtal. När Andreas slutade jobba kom han ner och mötte oss, så gick vi en vända på stan och köpte några julklappar. Bara fyra kvar! :D Men jag måste ju ta tag i julkorten också... Får nog bli morgondagens projekt...

Har haft lite strul med nappflaskor här hemma, de som haft bra nappar har varit kassa i utformningen, och tvärtom. Och inte går det att bara byta nappar heller. Höjdpunkten var en flaska från Esska som knögglade ihop sig när jag skakade ihop ersättning på nykokt vatten. Inte okej, med en knölig flaska är det svårt att mäta mängden vatten, vilket är rätt viktigt för att lilla älsklingen inte ska få ont i magen. Men efter ett mail till Esska landade det två nya flaskor i brevlådan. Tack för det!

I övrigt så har jag lyckats sticka ett par raggsockor åt Leon, superbra att bara trä på utanpå strumporna när vi ska åka vagn. Jag har också påbörjat en virkad sjal åt mig själv, samt beställt tyg till två bärsjalar i microfleece. Anledningen till att det blev just microfleece är att det bara är att torka av om man har en kräkbebis, och den torkar snabbt. Dessutom är det mjukt och fint, och ett stort plus är att man slipper fålla kanterna. ;)

Lill-fisen är för det mesta väldigt nöjd, om han är grinig så beror det för det mesta på akut hunger, en kissig blöja eller att hans föräldrar tagit på honom ett par byxor som klämmer (har hänt ett par gånger...). Möjligen är det för varmt också, då kan han bli rejält sur! När han blir ledsen så finns det ett sätt att få honom att tagga ner en smula, lagom för att kunna ta sig genom trapphuset utan att bli döv till exempel, eller hinna värma en flaska ersättning... Man sjunger helt enkelt Koppången för honom! (Snälla, lyssna, den kan gå i bakgrunden medan ni läser klart eller kollar facebook!) Det är inte den enklaste sången direkt, och omfånget är gigantiskt. Jag själv har inte så stort omfång, så det blir en del oktaveringar och falsett-sång, men målet är att Leon ska lugna sig lite, och det gör han också! Sjukt häftigt egentligen. Sov du lilla videung funkar också, till nöds, men Koppången är favoriten.



Näej, nu är det dags att hoppa i säng, båda killarna sover sen länge, den ena i sin säng, den andra i soffan. Diska ur lite flaskor så det finns till Leons frukost bara, så är vi redo för en bra natt. :)
Allmänt | |
#1 - - Natalie:

Koppången är väldigt vacker. Jag älskar Helen Sjöholms låtar och röst överhuvudtaget. Har du lyssnat mycket på den när han var i magen? :) Den är ju sjuuukt svår att sjunga :D

Upp